Yahoo Messenger= Un program tot mai populat!


•În ultimul timp, observ că Yahoo Messenger are din ce în ce mai mult succes... Se pare că acest program este nelipsit din computer-ul oricărui om. Rapid şi simplu, aşazisul messenger, a stârnit dorinţa de a comunica mult mai repede, aşa că utilizatori acestuia au început să folosească din ce în ce mai multe prescurtări.

•Prescurtările de genul : pt-pentru , bn-bine , cf- ce faci ... sunt o nimica toată pe lângă cele de acest gen: PPL – “People” = oameni, lume, mutime, gasca ,RO(T)FL – “Rolling on (the) floor laughing” = sunt pe jos de ras , Smiley – emoticoane , Sry – “Sorry” = imi pare rau , STFU – “Shut the fuck up” = taci din gura .

•Acest limbaj nu ar fi o gravă problemă dacă ar fi folosit doar pe Yahoo Messenger , numai că majoritatea utilizatorilor , fiind copii-elevi , folosesc aceste prescurtări şi la şcoală. Sper exemplu, în clasa mea , profesoara de română se luptă din greu pentru a desluşi limba în care sunt scrise testele de control , mai nou şi-a făcut un dicţionar special pentru aceste prescurtări .

Voi ce prescurtări cunoaşteţi? V-aţi întâlnit cu astfel de situaţii în care să nu ştiţi semnificaţia unei prescurtări?

Leave a Reply