Examenele de titularizare 2011! Mari dezastre!

Bun găsit.



După rezultatele catrastofale obţinute de elevii clasei a-12 a, la BAC-ul din acest an, unde rata de promovabilitate după soluţionarea contestaţiilor a fost de aproximativ 45%, a urmat examenul de titularizare.
Rezultatele, deloc bucurătoare, prezintă situaţia actuală a profesorilor din România.  Statisticile arată că "doar 30% dintre profesorii care s-au prezentat la concurs au obținut note peste 7. Ministerul Educației a anunțat că 32% dintre profesori au luat note mai mici de 5, în timp ce 38% au obținut note între 5 și 7. De asemenea, au fost înregistrate 26 de note de 10, dar și 52 de note de 1."

Perlele nu lipsesc...

"Motivele iubirii ar fi iubirea", "In Sara pe deal, oile merg la pascut", "Virgula este o intrerupere de sarcina", "In Luciafarul, subiectul exprima expresia absolvita pe care o atinga gandirea poetului", "Prin excelenta, Eminescu ramane un poet romancier", "Este prima poezie de factura romantica a lui Eminescu, in care iubita il invita la iubire", sunt doar cateva din perlele pe care le-au scris dascalii pe foile de examen. (Apropo.ro)

Situaţia este foarte reală şi în acelaşi timp foarte îngrijorătoare. Învăţământul din România, este din ce în ce mai "deplorabil". Stăm şi ne întrebăm de ce doar 45% dintre elevii participanţi la BAC au reuşit să-l promoveze. Poate dacă elevii ar fi avut o şansă la nişte profesori capabili de a le preda materiile din aceşti ani cum trebuie,  rata promovabilităţii ar fi mai crescut. E limpede ca toţi elevii din România trebuie ă aibă dreptul la aceeaţi educaţie de calitate , a declarat Ministrul Educaţiei , Daniel Funeriu.


Dacă un profesor ca aceştia , vine la catedră pentru a pregătii o nouă generaţie, care se speră a fi generaţie compusă din oameni de bază , cu ce îl poate ajuta? Cu copiuţe? Cu telefonul mobil ? sau cu perle?

One Response so far.

  1. Anonim says:

    Hal de profesori ce avem =))

Leave a Reply