Reteta placinta cu visine















Tipul retetei: Desert

Numarul de portii: 8

Timpul de preparare: 30

Ingrediente:

1 kg de visine, 500 gr faina, 150 ml ulei, 300 ml lapte, 375 gr zahar pudra, 6 oua, sucul si coaja de la o lamaie, sare, 1 plic si jumatate praf de copt, 3 plicuri vanilie, 5 linguri de zahar si 3 linguri de gris pentru visine
Preparare:

Visinele fara samburi le amestecam cu 5 linguri de zahar si le lasam 1 ora la frigider, apoi le punem intr-o sita si le lasam la scurs pana pregatim aluatul.
Pentru blat amestecam galbenusurile cu praful de copt si le lasam 10 minute. Dupa ce au trecut cele 10 minute obtinem o crema cu mici bule de aer. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam bine. Adaugam usor uleiul (ca la maioneza), apoi coaja de lamaie, laptele si faina.
Batem albusurile spuma cu un praf de sare si cu sucul de lamaie. Apoi le incorporam usor in crema de galbenusuri. Amestecam cu grija de sus in jos prin rasturnare. Altfel blatul nu va fi pufos. Amestecam visinele scurse cu grisul.Intr-o tava 27 x 40 punem jumatate din compozitia de blat, visinele si acoperim cu restul de aluat.
Coacem in cuptorul incins la 170 grade Celsius timp de 35-40 de minute.

Leave a Reply