Reteta | Painici Inimioare


















Ingrediente

1 lingurita zahar
2 linguri jumatate drojdie uscata
1 ceasca apa fiarta
3 cesti si jumatate de faina alba
jumatate ceasca faina integrala
1 ceasca lapte dulce de 1,5 % grasime
1 lingurita sare
1 lingurita ulei de masline

Mod de preparare

Zaharul si drojdia se dizolva in apa fiarta, apoi se lasa 5 minute, dupa care se adauga faina in ploaie, amestecand incet si dizolvand toate posibilele cocoloase.

Se adauga laptele si se amesteca apoi cu mixerul, pana la omogenizarea aluatului, dupa care acesta se rastoarna pe o forma cu faina si se framanta bine.

Se lasa apoi la cald (85C) 45 de minute, sa creasca, dublandu-si volumul, apoi se unge cu uleiul de masline, se mai framanta putin si se lasa din nou 15 minute la cald.

Se taie aluatul in forma de inimi, cu ajutorul unei forme speciale, din metal, apoi se mai lasa la crescut 15 minute, acoperite.

Se coc in tava unsa la 375 C timp de 15-20 de minute, pana painicile devin aurii.

Leave a Reply