Hackerii din organizaţia Anonymous vor să distrugă Facebook-ul?

La ora actuală circulă multe zvonuri cum că cei din clanul Anonymous vor să distrugă reţeaua socială Facebook pe data de  5 noiembrie.
M-am documentat pe mai multe site-uri de mare activitate şi am găsit răspunsul.

Ce înseamnă gruparea de hackeri Anonymous?

Se spune despre hackeri că sunt pasionaţi ai informaticii care se ocupă în special cu "spargerea" codurilor unor sisteme informatice. Aceşti indivizi din gruparea "Anonymous" au un trecut foarte bogat. Până în ziua de azi ei au reuşit să spargă baza de date NATO, declarând că " Stam pe circa  1 gigabyte de date de la NATO acum, din care mare parte nu putem publica pentru ca ar fi iresponsabil" au postat ei pe Twitter . Înafară de aceste activităţi, aceştia au reuşit să spargă site-uri ca PayPal, Sony, CIA etc...

Metoda preferată de atac a hackerilor este DDoS, care vine de la Distributed Denial of Service. Ce înseamnă DDoS? Hackerii infiltrează viruşi sau viermi în mii de calculatoare, iar acestea execută un program de atac, care aşteaptă comenzi de la distanţă. Când primesc o astfel de comandă, toate aceste calculatoare pornesc simultan un atac concertat asupra victimei.  “Distributed” înseamnă că atacul se face simultan de la multe calculatoare, iar “DoS” arată că atacul consumă resursele computaţionale ale victimei şi nu fură sau distruge informaţie.Publică capital.ro . 

Anonymous: Noi vrem să îi ajutăm pe oameni, nu vrem să distrugem Facebook:

Aşă că milioanele de utilizatori facebook pot răsufla uşuraţi căci acesta nu va cădea niciodata din cauza serverelor performante ce pot suporta un trafic imens, iar metodele de genul DDoS nu pot aduce nici o " julitură" acestei reţele.






4 Responses so far.

  1. Anonim says:

    BAZA DATE NATO :)) CINE TEA MINTIT FRATE NUSH CE VORBESTI SA NU TE RIDICE DNA-UL PT CE AI SCRIS AICI O SAL ARAT MAI DEPARTE CELOR DE LA NATO SA VEDEM EI CE PARERE AU SUCCES LA INTERVIU

  2. Articolul nu l-am scris eu pentru că aşa mi-a venit. La ora actuală numai despre asta se vorbeşte pe internet şi nu este singurul blog care deţine informaţii despre această acţiune a celor de la Anonymous. Şi să ştii că baza NATO chiar a fost spartă. Cunoştinţele acestor hackeri sunt foarte mari, nu şti de ce sunt în stare. Documentează-te şi o să afli.

  3. Anonim says:

    Nu va hazardati, chiar daca sunt in posesia acelor informatii, nu le pot publica.

  4. Unknown says:

    https://topgo.ro/2018/02/16/grand-theft-auto-v/

Leave a Reply